De moeilijkste puzzels

De moeilijkste puzzels

Onze moeilijkste puzzels op een rijtje.

Je bent een echte puzzelaar en draait je hand niet om voor een puzzel van 500 stukjes, of liever nog een puzzel van 1000 stukjes.   En eigenlijk zoek je nog uitdagendere puzzels: een puzzel met 2000 stukjes of nog meer?    Maar het aantal stukjes is niet altijd bepalend voor hoe moeilijk een puzzel is. Onze houten puzzels hebben geen opdruk. Je kunt dus geen kleuren bij elkaar gaan zoeken.  En een aantal puzzels hebben stukjes waarvan je niet kan zien of het aan de rand hoort of niet.  Dan kun je beginnen met de rand als strategie ook wel vergeten!   Hoe leg je deze houten puzzels dan?  Je zal gewoon naar de vormen van de stukjes moeten kijken.  

Hieronder een overzichtje van onze moeilijkste puzzels.  Allemaal puzzels uit de Chaos serie.   Dit is een collectie die speciaal ontworpen is voor puzzelaars die wel van een uitdaging houden.  En het zijn puzzels die leuk blijven!  Dit zijn puzzels die je na verloop van tijd weer eens uit de kast pakt om nogmaals te maken.   Het hout is van goede kwaliteit en je mag ervan uitgaan dat de puzzel vele jaren of misschien wel generaties meegaat.  

De Zeester: de moeilijkste puzzel.

[[zeester-houten-puzzel-chaos-serie-300-stukjes]]

Deze houten puzzel uit de chaos serie is onze moeilijkste puzzel. Volgens een van onze fans is hij net zo moeilijk als 2 puzzels van 2000 stukjes.  De apart gevormde stukjes geven je weinig houvast, het is niet direct duidelijk of een stukje aan de rand hoort of niet. Ga er vanuit dat je met deze puzzel een paar weken bezig bent.  Maar hij is verslavend om te doen! 

Het Chaos hart: een echt uitdagende puzzel.

[[gebroken-hart-houten-puzzel-chaos-serie-300-stukjes]]

Ook een puzzel uit de chaos serie. Maar wel iets makkelijker dan de zeester, ook al heeft hij hetzelfde aantal stukjes. Bij deze puzzel is de rand duidelijker, daar kun je dus mee beginnen.  Qua moeilijkheid ongeveer vergelijkbaar met een legpuzzel van 1500 stukjes. 

De Zeeschildpad: een prachtige maar lastige puzzel 

[[zeeschildpad-puzzel-chaos-serie-200-stukjes]]

De Zeeschildpad is ongeveer te vergelijken met een puzzel van 1000 stukjes.  Moeilijk, maar wel te doen .  En het is natuurlijk gewoon een prachtige puzzel.

De Eik: favoriet uit de Chaos serie

[[eik-houten-puzzel-chaos-serie-150-stukjes]]

De eik is een prachtige puzzel om onze Chaos serie mee te leren kennen.  Slechts 150 stukjes, maar omdat de rand grillig gevormd is, is het niet altijd duidelijk of een stukje aan de rand hoort of niet.  Vergelijkbaar met een puzzel van 500 stukjes.   

Het zeepaardje: goede starter voor de zee-collectie

[[zeepaardje-houten-puzzel-chaos-serie-151-stukjes]]

Het zeepaardje met 150 stukjes is ook een goede puzzel om de Chaos serie mee te leren kennen. En natuurlijk schitterend te combineren met de zeeschildpad en zeester!

 

 

 

 

 

Terug naar blog