Je productiviteit op het werk verhogen? Ga puzzelen!

Je productiviteit op het werk verhogen? Ga puzzelen!

Je kent het wel, een inkakmoment op het werk…. Help de focus is weg! Wat nu? Even weglopen van je computerscherm of telefoon helpt voor even, maar geeft nog geen nieuwe energie voor de rest van de dag. Jij hebt iets nodig dat nieuwe inzichten geeft en dat je helpt om de dag gefocust door te komen. Probeer een Kaboomlaser puzzel en kickstart jouw werkdag!

Use it or loose it

Een legpuzzel maken lijkt simpel, maar toch zijn er frustrerende obstakels die je moet trotseren. Begin je met de randjes of ga je eerst alle stukjes sorteren? Bij het maken van een legpuzzel gebruik je beide hersenhelften: de rechter (de creatieve kant) om het plaatje of silhouet te herkennen en de linker (de analytische kant) om de vormen te sorteren. Als je hersenhelften samenwerken worden er verbindingen gecreëerd tussen beide helften, maar ook tussen individuele hersencellen. Deze verbindingen verhogen je vermogen om te leren, te begrijpen en te onthouden. Wanneer je hersenhelften niet samenwerken, sterven de hersencellen in die helften af. You better use it or loose it! Puzzelen zorgt er dus voor dat je zaken vanuit verschillende invalshoeken kritisch kunt analyseren en nieuwe of creatieve oplossingen verzint. Kom maar op met die moeilijke vraagstukken en lange vergaderingen!

 

Boost je productiviteit

Legpuzzels zijn ook ideaal als je productiever wilt zijn. Door een legpuzzel te maken, resetten je hersenen als het ware. Je vergeet bijvoorbeeld de tijd en afleidende gedachten verdwijnen. Net als bij mediteren ontspant puzzelen je brein en lichaam, het vermindert stress en het kan zelfs je hartslag en bloeddruk omlaag brengen. Puzzelen dwingt je om te vertragen, waardoor je beter kunt focussen. Het is dus helemaal geen gek idee om tijdens een inkakmomentje op het werk even 10 minuten te puzzelen in plaats van weer een kop koffie halen. Boost je productiviteit en nodig je collega’s uit om mee te doen. Want naast effectief, zorgt het voor groepsgevoel en is het ook nog eens heel gezellig!  

 

Kom tot nieuwe inzichten

Onze duurzame berkenhouten legpuzzels zijn organistisch en dynamisch. Dit maakt het leggen ervan een heel stuk uitdagender dan bij reguliere puzzels. Maar het biedt tegelijkertijd meer mogelijkheden om creatieve oplossingen te vinden. Je moet namelijk iets verder denken om de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Door te kijken, te voelen en te proberen, kom je tot nieuwe inzichten. En juist dat aspect van het puzzelen helpt jou om een andere kijk op probleemstellingen te hebben. Een fijne en leuke training voor je hersenen dus. En nog een bijkomend voordeel aan een legpuzzel is dat hij eindig is: er zit een begin, een midden en slot aan. Als je het laatste puzzelstukje neerlegt en deze past, geeft dat voldoening. Zo kun jij weer gefocust aan de slag!

Dit zijn geschikte puzzels die je in een of twee uurtjes kan leggen.

Terug naar blog