Over onze puzzels

Natuurlijk materiaal

Alle houten puzzels voor volwassenen zijn gemaakt van blank berkenhout zonder opdruk. Je hebt dus geen houvast aan kleuren of afbeeldingen, alleen de vormen van de stukjes geven je een idee hoe alles aan elkaar kan passen. Soms kan de nerfstructuur of een licht kleurverschil je een beetje helpen.

 

Organische vormen

De stukjes uit de Entropy serie legpuzzels hebben organische vormen zoals je in het plaatje hieronder ziet. De vormen hebben zeer verschillende afmetingen maar de 'pootjes' zijn ca 5-8 mm breed. De vormen worden gegenereerd met de door ons zelf ontwikkelde Entropy software, die patronen genereert op een manier die vergelijkbaar is met hoe in de natuur patronen ontstaan. Deze software maakt ook de patronen voor o.a. de wanddecoratie.

Entropy puzzelstukjes

Chaotische vormen

De puzzelstukjes uit onze nieuwe Chaos serie zijn fijner van vorm en allemaal voorzien van een lasergesneden patroontje. Deze houten legpuzzels zijn ontworpen met door ons zelf ontwikkelde software die net weer iets anders werkt en andere patronen genereert als de Entropy software. De Chaos collectie is voor de meer ervaren volwassen puzzelaars.

Chaos Puzzelstukjes

Hoe moeilijk zijn de houten puzzels?

Laat je niet misleiden door het kleine aantal stukjes! Omdat je geen houvast hebt aan kleuren of een print, zijn ze een stuk lastiger dan normale legpuzzels. De eenvoudigste puzzels kun je in een half uur tot een uur leggen, met de grootste puzzels kun je een flink aantal uren bezig zijn.  De houten puzzels uit de Chaos serie zijn nog moeilijker.

Opnieuw maken

We horen regelmatig van onze klanten dat ze de puzzels meerdere keren maken.  Ze blijven dus leuk om te maken, het verveelt niet.

 Ga terug naar de collectie Puzzels